Brickton’s Vierdaagse ’23: Trends en ontwikkelingen
Hoe verder we vooruitkijken, hoe minder zeker we zijn van de toekomst. Maar er zijn altijd trends en ontwikkelingen waarvan we met grote zekerheid kunnen zeggen dat we er íets mee moeten. Ontwikkelingen die al een tijdje spelen en waarvan de urgentie steeds groter wordt. Onderwerpen die we maar beter goed voorbereid aan kunnen vliegen.
Ontwikkelingen van nu hebben op termijn invloed. En in de verre toekomst misschien nog wel meer. Want er spelen veel zaken waar ook de bouwsector gevolgen van gaat voelen. Want wat doet het klimaat? En hoe gaan we daar als sector mee om? Waar en hoe slaan we water in de toekomst op bijvoorbeeld? En weten we waar en hoe we straks gaan bouwen, als het nu al zo lastig is. Natuur, migratie, cultuur. Onderwerpen die zich ontwikkelen en waar we iets mee moeten. Want als we ons er nu niet op focussen, hebben we er in de toekomst geheid problemen mee. Dat zien we nu al in het woningentekort. Een probleem dat we konden voorspellen, maar we ons niet goed genoeg op voorbereid hebben. Er zijn veel verschillende grote en kleine processen – trends en ontwikkelingen – die we nu al zien. En waar we ons op voor kúnnen bereiden. Maar we kijken niet ver genoeg vooruit. En dat is niet gek, want ook op korte termijn zijn er genoeg uitdagingen om aan te gaan. Maar willen we de sector klaarstomen voor de verre toekomst, dan moeten we ons daar nu al mee bezighouden.
Brickton’s Vierdaagse ’23
Op de laatste vierdaagse dag kijken we naar de toekomst. Samen met trendwatcher Richard van Hooijdonk kijken we naar trends en ontwikkelingen. Niet alleen in de sector, maar ook in de wereld. Wat speelt er? En hoe kunnen we hiermee omgaan?
De training
Je organisatie voorbereiden op aankomende ontwikkelingen. Of erop inspelen. Dat gaat niet in één keer. Door de juiste communicatiestijl aan te nemen die passend is bij de opgave zul je eerder een win-win voor elkaar krijgen. Én zo voorkom je een conflict. Deze dag kijken we naar het optimale plaatje om tot implementatie te komen.
Wil je het hele programma van Brickton’s Vierdaagse ’23 zien? Bekijk het hier!