Brickton’s Vierdaagse ’23: Mens in organisatie
Mensen maken je organisatie. Ook in de bouw. Ook in de vastgoedsector. En ook in de installatietechniek. Investeren in talent is investeren in je organisatie. Maar het vinden van de juiste mensen is vaak niet gemakkelijk. Laat staan het behouden ervan. Hoe maak je die selectie? En hoe zorg je dat je mensen blijven?
De arbeidsmarkt staat op z’n kop. En voor de bouwsector zal de krapte op de arbeidsmarkt alleen maar toenemen. Mede dankzij de grote productiegroei en aanhoudende vraag. Het vinden van de juiste mensen wordt alleen maar uitdagender. Dus kijken naar andere manieren dan de traditionele weg van werving in selectie is steeds belangrijker. Bijvoorbeeld door minder naar cv’s te kijken en meer naar de persoon achter de cv’s. Het feit dat iemand op papier niet gekwalificeerd is (lees: dat iemand het diploma niet bezit), betekent niet dat deze persoon de skills niet bezit. Dat iemand in zijn tienerjaren een opleiding niet heeft afgerond, betekent niet dat hij/zij op latere leeftijd niet de skills bezit om een functie te vervullen. Door te kijken naar kwaliteiten en af te stappen van vinklijstjes, vind je eerder de geschikte persoon voor een positie. En andersom! Dit geldt overigens niet alleen voor nieuw personeel. Ook bestaand personeel kan je op een andere manier beoordelen en met hen in gesprek gaan over een eventuele functieverandering. Als het ten goede komt van de medewerker, komt het ten goede van de organisatie. Want de personeelsschaarste blijft nog wel even. Dus kunnen we maar beter het beste omgaan met de kandidaten die we hebben!
Brickton’s Vierdaagse ‘23
Op de tweede dag van Brickton’s Vierdaagse ’23 kijken we op een nieuwe manier naar het vinden en binden van talent. Dr. Ilja Sligte van BrainsFirst vertelt over hun innovatieve manier van werken. Een aanpak waarbij potentie wordt beoordeeld via breinfunctionaliteit. Een unieke, inclusievere en kwalitatief veel betere manier om het vermogen van kandidaten te beoordelen!
De training
Goed leiderschap is essentieel voor je organisatie. Ook om te komen tot de gewenste verandering. Maar hoe krijg je de juiste mensen op de juiste plek. En hoe weet je wat de manier van leiderschap is die bij jou past. Want niet iedereen is een hiërarchisch leider. Jouw leiderschapsstijl bepalen, begint met doorzien waar je zelf van bent: welke waarden en kwaliteiten voeg jij toe? Daarna kijken we hoe je als inspirerend ”leider” je omgeving mee kan krijgen.
Wil je het hele programma van Brickton’s Vierdaagse ’23 zien? Bekijk het hier!