Brickton’s Vierdaagse ’23: Duurzaamheid
De wereld verduurzaamt. Gelukkig blijft de bouw daarin niet achter. Want willen we de klimaatdoelstellingen voor een duurzaam gebouwde omgeving halen, dan moeten we met de hele sector stappen zetten. En door de hele keten. Sterker nog: er is een cultuurverandering nodig.
Duurzame middelen zien we steeds vaker terug op de bouwplaats. Elektrische alternatieven voor bouwmaterieel zijn steeds vaker onderdeel van de bouwplaats. Ook is de markt van biobased bouwmateriaal volop in beweging. Maar willen we echt stappen zetten, dan gaat het niet over het verduurzamen van enkele elementen in je uitvoering. Echte verduurzaming moet standaard onderdeel zijn van het businessmodel. Je moet je hele organisatie omzetten. De strategie om te verduurzamen gaat niet over het wel of niet gebruiken van bijvoorbeeld ledverlichting. Die moet gaan over het primaire proces. Maak duurzaamheid en circulariteit onderdeel van je businessmodel. Neem het altijd mee in je voorstel. En niet alleen wanneer de klant erom vraagt. En ja, voor het ene bedrijf is dat makkelijker dan het andere. Maar wil je als organisatie – en als sector – duurzaamheid echt serieus nemen, dan moet je niet wachten tot de vraag uit de markt komt. Dan moet het standaard in je portfolio zitten.
Brickton’s Vierdaagse ‘23
Op de eerste dag van Brickton’s Vierdaagse ’23 behandelen we het onderwerp duurzaamheid in je businessmodel. Monique Drent spreekt als ervaringsdeskundige en als oprichter van de Swapshop. Zij zag hoe je als circulair ondernemer complexe systeemveranderingen moet aanpakken om echt impact op te bouwen.
De training
Tijdens deze dag leer je hoe je ondernemerschap inzet en een ondernemende mind set ontwikkelt. Je leert hoe je je omgeving verandert én hoe om te gaan met weerstand tegen die verandering. Maar bovenal, hoe kom je tot implementatie van deze verandering.
Wil je het hele programma van Brickton’s Vierdaagse ’23 zien? Bekijk het hier!