Starters

Parcours

Speciaal voor jong talent in de bouwbranche: ontwikkel- en verrijkingsprogramma’s die hen supersnel op topniveau laat meedraaien.

Net klaar met de opleiding, en dan direct het werkveld in. Dat is een pittige overgang. Dit blijkt ook uit de cijfers: 60% van de starters wisselt binnen een jaar van baan. Zorg dat je dit voor bent door starters meteen te geven wat ze nodig hebben: een solide fundament en constante groei.

We raden werkgevers daarom aan hun nieuwe werknemers metéén te trainen in de fundamentele skills die nodig zijn in de bouw. Onderhandelen bijvoorbeeld. Of contractmanagement. Of solide samenwerken. Of je verhaal zo presenteren dat je boodschap ook echt overkomt. Een startersparcous zorgt ervoor dat nieuwkomers meteen op topniveau meedraaien. Uiteraard via de Looped Learning methode, waarbij we deelnemers voortdurend uitdagen te blijven leren.

Hoe ziet het startersparcours eruit?

We bieden langdurige programma’s aan. Ongeveer elke maand komen deelnemers bij elkaar voor een eendaagse of tweedaagse training. De duur en intensiteit van het programma kan in overleg worden bepaald. Volgen de deelnemers het hele programma dan ontvangen zij een Post-hbo certificaat. We trainen de deelnemers op drie aspecten: praktische vakkennis, professionele effectiviteit en persoonlijke ontwikkeling.

Praktische vakkennis

We trainen deelnemers op het verder ontwikkelen van vakmanschap. Met thema’s die van toegevoegde waarde zijn in de huidige bouwbranche en een verrijking zijn van de…

Lees meer

We trainen deelnemers op het verder ontwikkelen van vakmanschap. Met thema’s die van toegevoegde waarde zijn in de huidige bouwbranche en een verrijking zijn van de technische opleiding van de deelnemers. Denk aan werken met BIM, het managen van bouwkosten, het opstellen en begrijpen van contracten en nog veel meer. Het scheelt een boel tijd én geld als medewerkers dit meteen onder de knie hebben.

Professionele effectiviteit

De trainingen zijn gericht op het ontwikkelen van effectief gedrag voor een solide samenwerking met anderen. Hierin worden deelnemers gestimuleerd tot zelfontwikkeling op…

Lees meer

De trainingen zijn gericht op het ontwikkelen van effectief gedrag voor een solide samenwerking met anderen. Hierin worden deelnemers gestimuleerd tot zelfontwikkeling op verschillende onderwerpen zoals productief werken, leidinggeven aan jezelf of effectieve communicatie. Zodat ze zich kunnen opstellen als een effectieve, authentieke professional in meerdere werkcontexten.

Persoonlijke ontwikkeling

We houden van een praktische opleiding. Dus de naast de trainingsdagen leren de deelnemers verder op de werkvloer. Om ze daarin te ondersteunen, hebben we voor alle…

Lees meer

We houden van een praktische opleiding. Dus de naast de trainingsdagen leren de deelnemers verder op de werkvloer. Om ze daarin te ondersteunen, hebben we voor alle starters een onafhankelijke coach van Brickton. Met als doel inzicht in hun eigen gedrag, attitudes en drijfveren te vergroten. Samen sparren ze regelmatig over hoe het gaat. Waar loop je tegenaan? Wat geeft je stress? En hoe ga je daarmee om? Coaching vergroot het leerrendement van het startersparcours.

In-company of externe trainingen

Elke organisatie is anders. Binnen het ene bedrijf werkt een in-company programma het beste – omdat er meerdere deelnemers zijn. Bij de ander is het slimmer om de werknemer extern te trainen, in een groep met starters van verschillende bedrijven. Brickton biedt beide mogelijkheden aan: intern en extern.

Kwaliteit

In 2020 heeft Brickton het predicaat post-hbo op onze startersparcours verkregen. Als de deelnemers het gehele programma doorlopen hebben ze niet allen een solide start van hun carrière maar ook een erkend diploma.

Om inzicht te krijgen in de kwaliteitsbeleving van onze deelnemers aan het startersparcours meten we maandelijks hoe de deelnemers in het programma zitten. Daarmee meten we niet alleen de reflectie op de training, maar ook hoe de deelnemer het werk ervaart. Dit noemen we de Engagement meting.

De kwaliteit van ons startersparcours wordt beoordeeld met een 8,6!

“Het waardevolle en motiverende aan de trainingsdagen is dat je ze samen in een vaste groep doet, welke in dezelfde fase zitten van hun carrière. Door te sparren met je groepsgenoten, verkrijg je naast de waardevolle kennis ook elkaars ervaringen als starter mee en zie je elkaar groeien als mens en professional.”

Daan Mijnhijmer – Werkvoorbereider bij Van Wanrooj