15/10/2020 | Pers

Ontwikkeling bouwprofessionals lijdt niet onder corona-maatregelen

Brickton benadrukt belang langdurige ontwikkeling bouwsector

Tijdens de persconferentie van dinsdag 13 oktober kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Koopavonden verdwijnen en horeca sluit eerder, maar trainingsinstellingen vormen een uitzondering. Brickton, opleider in- en van- de bouwsector, staat achter deze keuze. Hiermee zou voorkomen worden dat de ontwikkeling van de bouwsector stil komt te staan.

Lajos Walbeek, oprichter en directeur van Brickton: “Het is goed dat de overheid het belang inziet van professionele en persoonlijke ontwikkeling. Door trainingsinstellingen niet te sluiten, is er duidelijk oog voor de lange termijn. We weten immers niet wanneer er een werkend vaccin is. Sommige prognoses gaan ervan uit dat alles pas in 2022 bij het oude is. Het zou absurd zijn als de ontwikkeling van professionals in de bouw anderhalf jaar stil zou staan.”


Ontwikkeling en innovatie centraal stellen

“Onze missie is om professionals in de bouw vooruit te brengen volgens ons Looped Learning-principe. Hierbij staat continue ontwikkeling centraal. Dat is om meerdere redenen belangrijk. Doordat medewerkers zich blijvend versterken met nieuwe kennis, blijft de bouwketen zich ontwikkelen. Daarbij ontwikkelt de bouw zich in een rap tempo, dus is het nodig om continu in te zetten op de ontwikkeling van professionals in de sector”, aldus Walbeek.

Nederland kampt bovenal met een nijpend woningtekort. Dat woningtekort valt alleen op te lossen met genoeg bouwprofessionals die uitgerust zijn met de juiste vaardigheden. “Door professionals op te leiden, blijven ze geboeid en gebonden aan de bouwsector. Daarbij is het belangrijk dat innovaties, zoals conceptueel bouwen, geïmplementeerd kunnen worden. Dat lukt alleen als we continue ontwikkeling.”


Uitzondering voor opleidingscentra 

Dinsdag 13 oktober kondigde de overheid nieuwe maatregelen aan om verdere besmettingen van COVID-19 te voorkomen. Maar trainingsinstellingen blijven een uitzondering vormen. “Uiteraard hopen wij ook dat de maatregelen het gewenste effect zullen hebben. Onze trainingslocatie in Lijnden blijft gelukkig geopend, omdat we hier corona-proof trainingen geven.”

Met deze uitzonderingspositie geeft de overheid ook in deze tijd veel aandacht aan de ontwikkeling van professionals. Walbeek: “Zo blijven zij ook mobiel in hun kennis en vaardigheden, voor nu en in de toekomst. Daarnaast geven veel mensen aan het persoonlijk contact missen. In onze trainingen verbinden we die aspecten. Trainingen blijken ook bij te dragen aan het werkgeluk van medewerkers.”

Over Brickton

Brickton gelooft in een leven lang leren, door voortdurend loops te maken: van learning via earning naar returning. Je leert, je verdient en als mentor geef je terug. Hierna is een professional toe aan een volgende stap, ofwel: de volgende loop. Brickton is opgericht door Lajos Walbeek. Walbeek was eerder HR-directeur bij onder meer Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling Noordwest en BAM Bouw en Vastgoed. Zie voor meer info: www.brickton.nl.

Noot voor de redactie, niet ter publicatie

Op zoek naar meer informatie over dit bericht of Brickton? Neem dan contact op met Aaron Mirck via 06 3438 3309 of aaron@bureaumirck.nl.