De bouw

stroom

Samen met Aedes en Netwerk Conceptueel Bouwen hebben we een nieuw opleidingsprogramma gelanceerd: ‘Het Ontwikkelparcours van Programma De Bouwstroom’.

Het ontwikkelparcours van het
programma de bouwstroom

Van traditioneel naar conceptueel bouwen

‘Het fundament’ conceptueel bouwen

Met deze fysieke basistraining willen we deelnemers inspireren en aanzetten tot conceptueel bouwen. Na de training zijn de deelnemers gestimuleerd om een volgende stap te zetten met conceptueel bouwen.

Parcours voor gevorderden

In dit parcours ontwikkelen de deelnemers de vaardigheden om projecten middels de conceptueel bouwen visie en principes uit te voeren. Na het parcours is de deelnemer expert en voorloper van conceptueel bouwen.

Direct inschrijven

Expert parcours voor de veranderaar

Voor een daadwerkelijke interne cultuurverandering zijn ambassadeurs en/of projectleiders van die verandering nodig. Deze worden opgeleid in dit expert traject.

Expert
modules

Middels diverse aangeboden thema’s kunnen deelnemers zich verder verdiepen in aspecten van conceptueel bouwen. Hierdoor kunnen deelnemers zich verder specialiseren in de processtappen van conceptueel bouwen en het tweeg brengen van deze verandering.

De bouwstroom

Afgelopen periode werkte Aedes samen met Netwerk Conceptueel Bouwen aan het programma de Bouwstroom. Met dit programma willen we nieuwbouw verbeteren, innovatie op gang brengen, versnellen en kosten besparen. Maar bovenal ervoor zorgen dat er voldoende betaalbare woningen voor huurders beschikbaar zijn. De komende jaren moeten er minstens 75.000 woningen per jaar nieuw bij worden gebouwd, om aan de grote vraag op de woningmarkt te voldoen. Deze grote opgave vraagt om een andere manier van werken. Van traditioneel opdrachtgeverschap naar conceptueel bouwen en van individueel inkopen naar collectief. Een opleiding moet aan deze transities een belangrijke bijdrage gaan leveren. We noemen deze opleiding ‘het Ontwikkelparcours van het programma de Bouwstroom’.

Voor wie?

Om de ambities op gebied van nieuwbouw waar te maken is het van belang dat we iedereen hierbij betrekken. Alle woningcorporatie medewerkers maar ook gemeenten, bestuurders, ondernemingsraden, conceptaanbieders of aannemers. We bieden ’Het fundament’ conceptueel bouwen (de basistraining) en het Parcours voor gevorderden aan via open inschrijving maar leveren ook maatwerk op aanvraag. Zodat we de training zo goed mogelijk aan kunnen laten sluiten bij de specifieke rol van de deelnemer.

Hoe organiseren we dit?

We zorgen ervoor dat er voor de corporatiewereld één platform is dat gaat over de persoonlijke ontwikkeling van corporatiemedewerkers, daarom worden de trainingen, van het ontwikkelparcours van de Bouwstroom aangeboden via het platform watdoejijmorgen.nl.

“Helder, vol energie en realistisch. Door de training met collega’s uit andere corporaties samen te doen sta je er niet meer alleen voor. Wij moeten als corporaties een heleboel werk verzetten. Bij Conceptueel Bouwen staat waardendenken voorop. Het is dé manier op grotere schaal betaalbare en kwalitatieve woningen te realiseren die op korte termijn onze huisvestigingsvraag beantwoorden.”
Arlette Vrusch – Project adviseur Wonen Zuid

“Drie woorden: inspirerend, uitdagend en haalbaar/realistisch. In de training waren het lesmateriaal en werkvormen erg zinvol en leuk. Kortom: een leuke training met een goede trainer! De kleine werkvormen geven veel diepgang. De training is voldoende praktijkgericht.”


Ric Leenders – Strategisch Adviseur Verduurzaming Antares

“De training sluit aan bij mijn verwachtingen. De training werd gegeven met veel energie en kennis. Echt een aanrader! Wat heb ik geleerd: dat Conceptueel Bouwen dé oplossing is om een echte versnelling op gang te brengen, zonder verlies van kwaliteit.”

Rob Dam – Projectmanager Vastgoed Woonkracht 10

“Inspirerende trainingsdagen met veel interactie, enthousiaste deelnemers en een enthousiaste trainer.”


Leon Timmermans – Projectadviseur Wonen Zuid

Be the change

Wil je vooroplopen in de verandering? Dat kan! Slimmer, sneller en duurzamer bouwen is een van de grootste uitdaging in de sector. Om dit te bereiken heb je vaak anderen nodig. We krijgen organisaties graag in beweging door een van onze inspiratiesessies aan te bieden. Zoals de Gap-game. Of de webinar over Conceptueel Bouwen. Of een van de rondetafelgesprekken. Als voorproefje van het Ontwikkelparcours van programma de Bouwstroom:

Gap-game

In één dagdeel ervaar je het verschil tussen traditioneel en conceptueel bouwen. Met de GAP-game. Een interactief en realistisch speciaal ontwikkelt om inzicht te geven in het verschil tussen beide vormen van bouwen. En wat dit betekent voor de gehele keten.

Webinar Conceptueel Bouwen

In deze webinar ga je samen ontdekken en leren wat conceptueel bouwen inhoudt. En wat dit type bouwen vraagt van de organisatie. Wat is ervoor nodig om dit tot een succes te brengen?

Ronde tafel met Gemeente of Conceptaanbieder

Wij gaan in gesprek met een drietal gemeenten of conceptaanbieders over één à twee thema’s zoals versneld vergunningen toegekend krijgen of circulair en duurzaam bouwen. Gedurende deze ronde tafel kan men vragen stellen in de chat en zijn er verschillende rondes met subgroepen.

Ben je benieuwd welk programma past bij de organisatie of bij jou als individu? Neem dan contact op met Stef of Moniek. Of heb je vragen over Conceptueel bouwen? Ook dan kan je bij ons terecht!

Stef Langedijk
Looped organiser

Stuur Stef een e-mail
Moniek Berende
Looped Learning Trainer

Stuur Moniek een e-mail
Stuur Stef een e-mail
Stuur Moniek een e-mail

City deal circulair en
conceptueel bouwen

Komende jaren moet veel gebouwd worden om aan woningvraag te voldoen. Op 8 april 2021 hebben wij ons aangesloten bij de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen en werken we aan de versnelling en opschaling van innovaties rond klimaatbestendig bouwen. Meer weten, lees hier ons persbericht.

De Brickton podcast

Als development hub van de bouwbranche gaat Brickton professionals uit om in iedere fase van hun carrière te blijven leren, om weer in de loop te stappen dus. You’re in or out – get in the loop. Zo ook in deze podcast! Waar we scherpe gesprekken aangaan met organisaties, professionals en met onszelf.

Luister hier de meest recente aflevering of ga naar Spotify voor alle afleveringen.